Güvenlik insan yaşamındaki en temel gereksinimdir ve geçmişten günümüze insanlar güvenliğini sağlamak adına çeşitli imkanlardan faydalanmaktadır. Son dönemde teknoloji her alana yayıldığı gibi güvenlikte de etkili olmakta ve güvenlik kamera sistemleri sayesinde can ve mal güvenliğini sağlamak çok daha kolay, çok daha etkin olmaktadır.
Güvenlik kamera sistemleri sürekli geliştirilmekte ve yeni teknolojiler yeni cihazlarda hayat bulmaktadır. Bunun en modern örneklerinden birisi CCTV IP kamera sistemleridir. IP kamera olarak daha çok anılan sistem, üzerinde yer alan sensörler sayesinde görüntüyü yakalamakta ve bu görüntüleri dijital veriye çevirdikten sonra ağ yardımıyla yetkilendirilmiş kullanıcılara iletmektedir.
IP kameralar üzerlerinde sensörler bulundurur ve bu sensörler sayesinde görüntüyü yakalayıp dijital veriye çevirir. İşlenmiş olan görüntü de network üzerinden ilgili kişiye yönlendirilir. IP kamera sistemleri set halinde bulunur ve bu set içinde şunlar yer alır:
- IP kamera kayıt cihazı,
- Kayıt cihazı kapasitesine uygun sayıda IP kamera,
- Kayıt cihazı PoE çıkışa sahip değilse güvenlik kamerası sayısına uygun şekilde PoE switch,
- Switchin PoE olmadığı durumlarda kamera sayısı kadar besleme adaptörü,
- Network kablosu.
IP Güvenlik Kameraları Özellikleri
IP kamera sistemlerinin çalışması için kart, kayıt cihazı gibi çeşitli aparatlara gerek duyulmaz. İleri teknoloji sistemlerdir. İnternet ve network üzerinden erişim rahatlıkla sağlanabilir. IP kameralar kullanım türlerine göre kablolu IP kamera ve kablosuz IP kamera olarak ayrılabilir. Bir IP kamera üzerinden gelen görüntü ve ses anlık olarak dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, mobil cihaz ya da tablet ciharlardan izlenebilir.
IP kamera sistemleri programlanabilir bir yapıdadırlar. Bu sayede görüntü depolama, hareket algılama, alarm yönlendirme gibi fonksiyonlara sahiptirler. Hırsızlık, yangın gibi fonksiyonlara karşı alarm yönetim sistemleri devreye sokulabilir.
IP kamera sistemlerinin en temel mantığı yakaladığı görüntüyü anlık kullanıcıya iletmesidir. Analog kameralara göre en büyük farkı görüntüyü işleme biçimidir. Yakalanan görüntü IP kamerada sayısal veriye çevrildikten sonra farklı yöntemlerle erişim sağlanabilirken analog kameralarda yakalanan görüntü DVR adlı kayıt cihazlarına aktarılmaktadır. Farklı cihazlardan erişim sağlanabilmesi, yüksek görüntü kalitesi, çalışan bir bilgisayara ihtiyaç duymaması kullanıcıya farklı bir deneyim sunmaktadır.
IP Tabanlı CCTV Kamera Sistemlerinin Avantajları
IP kamera sistemleri kullanıcılarına birçok avantaj sağlar. Öncelikle görüntü kalitesi bir kameradan en temel beklentidir ve IP kameralar yüksek görüntü kalitesine sahiptirler. Böylece ayrıntılar daha rahat tespit edilebilir, alarm çıkışları daha sağlıklı çalışabilir.
IP kameralarda sistemde olması muhtemel gelişmeler için uygulama kolaylığı vardır. İlaveler konusunda herhangi bir sınırlama yoktur. Kablolu ya da kablosuz diğer ağlarla paylaşmaya kadar genişletme imkanı bulunmaktadır. Ağ üzerinden çalıştığından maliyetleri daha uygundur. Kolay ve güvenilir kurulumu ile öne çıkmaktadır. Firmamız en kaliteli ve modern sistemleri sizlerle buluşturmayı başarmaktadır.
Mühendislik sürecinden nihai müşteri eğitimine kadar müşterilerimize iş ortağımız gibi davranırız çünkü Güvenli ve Sağlam Güvenlik yolu budur. Kurumsal sektör için en iyi güvenlik sistemi hizmetlerini sağlamak söz konusu olduğunda, durumu güvenlikten daha iyi kimse bilemez. Ulusal düzeydeki işletmelerden yerel işletmelere ve aradaki her şeyle çalıştık.